Room Escape ili soba za bijeg – kakva je to igra?

Room Escape ili soba za bijeg – kakva je to igra?

Dakle, da počnemo s pitanjem: što je soba za bijeg, ili escape room? Postoji mnogo različitih odgovora, ali ono što je zajedničko svim escape roomovima su karakteristike koje ćemo sada proći. Ono što većina escape roomova ima više ili manje je iskustvo u kojem će igrači i aktivni sudionici doživjeti, sudjelovati i aktivno sudjelovati u čitavom nizu aktivnosti s ciljem rješavanja prepreka i prevladavanja izazova kako bi se u konačnici postigao specifičan cilj. U većina slučajeva uključuje bijeg iz sobe ili niza soba u određenom vremenskom razdoblju, koje se u većini slučajeva uglavnom odnosi na sat vremena.

rijeka escape room
Escape room ili soba za bijeg

Sudionici escape room iskustva aktivno pokušavaju otkriti tragove i njihova rješenja kako bi riješili brojne izazove. Tako su naša iskustva potpuna u živoj akciji te su najzabavnija s grupom prijatelja ili obitelji, što ovaj oblik zabave čini možda najboljom ekipnom igrom i zabavom koja se temelji na timu. Imat ćemo igrače i pokrovitelje koji će biti dobro smješteni i biti informirani o tome kako će se dogoditi njihov dan s nama, početi ćemo tako da svi budu grupirani i onda će ih ispuniti voditelj igre čiji bi posao bio da se igrači upoznaju s narednog sata i dobit će pravila igre. Ovisno o iskustvu može postojati priča u kojoj će se igračima dati te informacije gledanjem videozapisa ili im se može dati materijal za čitanje. Općenito nakon toga, kada se igrači upoznaju i sve se pokrene, vrata će se zatvoriti iza njih i početi odbrojavanje.

A onda počinje pravi doživljaj room escapea! U početku, svatko počinje istraživati ​​svaki kutak i pukotinu kako bi se bolje upoznali sa svojom okolinom, u početku su svi općenito vrlo provizorni i kako se vrijeme nastavlja kotrljati, svi počinju da se malo više mahnu, tražeći svugdje oko njih za sve što im može pomoći da izađe iz sobe. Međutim, nije sve što su pronašli korisno, obično bi bilo puno tragova na svakom koraku, jer oni nisu tako suptilni. Prolazeći kroz ladice, pretražujući po kutijama, skupljajući u džepove, prolazeći kroz odjeću, trčeći ruke i oči, iza i ispod svega da nađem odgovor.

Tu je vitalna komunikacija, tim koji može dobro komunicirati može brzo prevladati višestruke izazove i prepreke pozivajući se na ono što su otkrili, a zatim na dodjelu prave osobe kako bi riješili i prevladali različite izazove. Ovisno o tijeku iskustva, izazovi i rješenja mogu se raširiti i nelinearno, a neki ne sekvencijalno, tako da se svi uključuju i zato se toliko zabavljaju, igrajući igru ​​čini se zabavnim i čini se da se svi okupljaju i dijele užitak.

escape room rijeka

Kada se jedna od ovih zagonetki riješi, one obično vode do nečeg drugog, na primjer, možda ulaze u novu sobu kroz otvorena vrata ili veću slagalicu za koju ste pronašli komad, ili možda slučaj s katancem negdje, ili može biti potpuno pogrešno usmjeravanje. Drugim riječima, kada igrači rješavaju zagonetke, oni se obično vode do sljedećeg koraka i svaki novi korak će biti teži.

Kao što naš poduzetni tim nastavlja otključavati više zagonetki i pronalazi više prepreka, radeći zajedno, komunicirajući jedni s drugima kako bi bili učinkovitiji. Ponekad se mogu zaglaviti, a za one trenutke naša soba za bijeg daje im spasilačku liniju gdje im se može dati savjet ili dva kako bi im pomogla da nastave i pruže im poticaj kako bi im pomogli da pobjegnu iz sobe. Dakle, dok oni rade sve to vrijeme kucanje i kako vrijeme prolazi prepreke postaje teže i postaje složenije, mnogo puta sve ove prepreke i zagonetke konačno dovode do konačne prepreke, konačni izazov koji treba prevladati za otvoriti vrata i pobjeći.

A onda majstor igre ponovo uđe u sliku, timovi se općenito vode kroz debriefing i pomažu im s odgovorima na pitanja i objašnjenjima iskustva ako tim ima još pitanja. Uredan stvar o bijeg sobe je da bilo tko pobjeći soba može imati više iskustva i sve od njih mogu imati različite vrste scenarija, a time i za igrače i pokrovitelji mogu doživjeti mnogo različitih vrsta igara, sve roman sve žive sve potop potpuno zabavno, zabava koja se osjeća i doživljava u prvoj osobi kao da su glumci koji igraju središnju ulogu u filmu.

Stoga naše iskustvo u sobi za bijeg pruža nešto jedinstveno što je novi oblik zabave u kojem ste aktivni, osjećajući svaki trenutak sa svima oko vas, vi igrate ulogu heroja u svom filmu vi i vaša mala grupa prijatelja i Uživajte u druženju, uživate u zajedničkom druženju, uronite i uključite se u dio žive priče gdje ste u središtu.

roomescape rijeka

Proudly powered by Respublica Obscura | Sva prava pridržana.