Escape room igre u školama

Escape room igre u školama

escape room edukacijski set

Vrijeme je da ubijete dosadu kod svojih učenika pretvarajući svoju učionicu u mini escape room avanturu!

Escape room igre u školskom okruženju su izvrsni obrazovni alati! Edukacijski Escape Room Set možete prilagoditi da biste dodali dodatne izazove ili povećali kompleksnost nekih zadataka.

Problem je što ne možete sve svoje učenike dovesti u Escape Room. Logistika bi bila noćna mora! Ali zašto onda escape room igru ne biste učinili u svojoj učionici? Escape room ili soba za bijeg omogućit će učenicima da rade na svojoj logici i snalažljivosti u timskom okruženju. Natjecat će se s ostalim momčadima u razredu. To je zabavan način učenja!

Escape room igra se može postaviti u osnovnoj školi i srednjoj školi, ili čak dječjem vrtiću ili zabavnom centru za djecu.

Ako su pažljivo kreirani, izazovi odnosno zadaci u escape roomu, nude svjež i uzbudljiv način za uvođenje ili ponavljanja nastavnog gradiva, istovremeno potičući timski rad i rješavanje problema. Djeca se toliko zanesu u bijeg da svoje zadatke ne doživljavaju kao “posao”. Oni su angažirani u izvršavanju zadatka. To je fanstastično!

Obilježja Escape Room igara u nastavi

Ako želite napraviti previ escape room igru u školi, u kojoj će vaši učenici uživati dok istovremeno uče novo, ili ponavljaju već usvojeno gradivo, postoji par pravila koja morate poštivati:

  1. Escape room igra u školi se mora temeljiti na našem nastavnom programu. Kao nastavnik, zaista ne mogu opravdati escape room igru koja je čista zabava, jer je naše zajedničko vrijeme tako ograničeno.
  2. Escape room ne može zahtijevati skupe rekvizite. Mnogi pravi escape roomovi imaju zadivljujuće rekvizite, predmete i uređenja. To je naravno nemoguće rekreirati i učionici. Ali ipak je potrebno nešto više od običnog papira i olovke da bi se učenici mogli uživiti u igru, i da bi igra mogla biti zanimljiva. Trebaju nam brave, kutije s kodovima, zanimljivi predmeti i lokoti. Dakle, sve am treba, osim osnova poput papira ili mapa.
  3. Potrebna su različita konačna rješenja. Predajem 5 satova, što gotovo jamči da će do poslednjeg sata u danu učenici međusobno razmjeniti rješenja. Treba nam više od jednog mogućeg završetka escape room igre.
  4. Igru mora biti prilično brzo i lako sastaviti. Ne smeta mi početno postavljanje od 10-15 minuta, ali imamo samo nekoliko minute između predavanja kako bi pripremili escape room igru za sljedeći razreda. Postavljanje mora biti munjevito.
  5. Escape room igra u školi mora zahtijevati kritičko razmišljanje i timski rad; ne samo djecu koja rade rame uz rame pretvarajući se da su tim.
  6. Potrebna je uvjerljiva priča i dobar zaplet. Rekviziti i zadaci ih moraju motivirati, a učenici moraju biti angažirani.
  7. Potreban je wow faktor. Što je wow faktor? To je uronjenost u priču. Disneyesque dio. To je ono što djecu privlači pa su uzbuđena što su u ovoj neobičnoj situaciji, osjećajući hitnost da pobijede sat i riješe igru unutar vremena.

Proudly powered by Respublica Obscura | Sva prava pridržana.

For an English version please click here